1 Varil 1 Ağaç

1 Varil 1 Ağaç Projesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile 3 Eylül 2010 tarihinde imzalanan protokolle başlatılmıştır.

Proje görsellerinin ve tanıtım malzemelerinin hazırlanması sonrasında “1 Varil 1 Ağaç Projesi” Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın da onayı ile 6 Eylül 2010 tarihli basın duyurusu ile kamuoyuna duyurulmuştur.

PETDER_ILAN_A4

Atık yağların toplanması ile sağlanan çevresel faydanın etkisini artırmak üzere hayata geçirilen 1 Varil 1 Ağaç Projesi ile kamu kurumlarından toplanan her bir varil atık motor yağı için bir fidan dikmek suretiyle,

• Kamu kurumlarının proje desteğinin artırılarak daha fazla miktarda atık motor yağının kayıt altına alınması,
  • Çevre ve insan sağlığının korunması,
  • Atık motor yağlarının zararları ile ilgili olarak toplumun bilinçlendirilmesi ve farkındalık yaratılması,
  • Yönetmelik dışı uygulamaların, 10 numara yağ ve benzeri isimler altında yapılan kayıt dışı faaliyetlerin önüne geçilmesine katkı sağlanması hedeflenmektedir.

Proje, PETDER’in Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile işbirliği içerisinde, ülke genelindeki tüm devlet kurumlarına (kamu kurumları, silahlı kuvvetler, belediyeler) lisanslı taşıma araçları ile bedelsiz olarak hizmet götürmek suretiyle toplanan her bir varil atık motor yağı için bir fidan dikmesini kapsamaktadır.

Finansmanı PETDER tarafından karşılanan bu proje ile, “kamu kurumlarından toplanan her bir varil atık motor yağına karşılık olarak bir fidan dikilmek suretiyle” üç yılda toplanan atık motor yağlarına karşılık olarak, 15.000 adedi 2014 yılında olmak üzere, 71.500 adet fidan dikilmiştir. Bu rakam her yıl artmaya devam edecektir.

AĞAÇLANDIRILAN SAHALAR

2014 – ANKARA

Adet: 15.000

2013 – ANKARA