(1) Dernek Genel Kurulu her zaman için Derneğin feshine karar verebilir.
(2) Genel Kurul'un Derneğin feshine karar verebilmesi için tüzüğe göre Genel Kurul'a katılma hakkına sahip üyelerin en az üçte ikisinin toplantıda hazır olması gerekir.
(3) Bu çoğunluk sağlanamadığı takdirde Madde 9 gereğince üyeler ikinci toplantıya çağırılır. İkinci toplantıda fesih konusunu görüşmek için çoğunluk aranmaz. Ancak, bu toplantıya katılan üye sayısı, Yönetim ve Denetim Kurulları üye tam sayısının iki katından az olamaz.
(4) Fesih kararının alınabilmesi için her halükârda toplantıda hazır bulunanların üçte ikisinin olumlu oyu gereklidir. Genel Kurulda fesih kararı oylaması açık olarak yapılır.
(5) Yönetim Kurulu karar tarihinden itibaren beş gün içinde fesih kararını yazılı olarak Mülki İdare Amirliği’ne bildirir.
(6) Fesih halinde Derneğin tüm mal, para ve hakları, Genel Kurul kararıyla tespit edilen amacına uygun başka bir dernek veya kuruluşa devredilir. Bu derneklerin para, mal ve haklarının tasfiye ve intikal işlemlerinin tamamlanmasını müteakip tasfiye kurulu tarafından durum yedi gün içinde bir yazı ile Dernek merkezinin bulunduğu yerin Mülki İdare Amirliği’ne bildirilir ve bu yazıya tasfiye tutanağı da eklenir.
(7) Fesih ve mal varlığının devri, Mülki İdare Amirliği’nin talimatları doğrultusunda gerçekleştirilir.